Piňa colada řezy
Publikováno 19.06.2018 v 11:04 v kategorii Řezy, přečteno: 18x
Ingredience: Těsto: 4 vejce, 120 g cukru moučky, 125 g hery, 50 g strouhaného kokosu, 1 plechovka ananasu, 1/2 měkkého tvarohu, 2 lžíce rumu, 350 g polohrubé mouky, 1 a 1/2 kypřicího prášku
Krém: 400 ml mléka, 1 kokosový pudink, 2 lžíce cukru krystalu, 2 zakysané smetany, 1 vanilkový cukr
Postup:Oddělíme žloutky od bílků a dáme je do dvou větších misek. Žloutky utřeme s cukrem a tukem. Potom přisypeme strouhaný kokos. Půlku ananasového kompotu rozmixujeme i se šťávou na kaši, přimícháme tvaroh, rum a obě hmoty spojíme. Postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zapracujeme ho do těsta. Směs rovnoměrně rozlijeme na plech a pečeme 25 minut při 180 °C. Necháme vystydnout. Ze 400 ml mléka uvaříme podle návodu hustší kokosový pudink. Za občasného míchání necháme vychladnout, pak přišleháme smetany a vanilkový cukr. Krémem potřeme upečený korpus, poklademe zbylým ananasem a dozdobíme kokosem. Necháme alespoň 1 hodinu odležet v lednici.
Komentáře
Celkem 0 komentářů