Pirožky plněné čokoládou
Publikováno 19.06.2018 v 11:02 v kategorii Moučníky, přečteno: 21x
Ingredience:1 hera nebo máslo, 500 g hladká mouka, 1 kypřicí prášek, 1 vanilkový cukr, špetka jedlé sody, špetka soli, 300 g najemno nastrouhaná mrkev, kůra a šťáva z 1 citronu, 2 lžíce majonéza, 1 čokoláda na vaření, trocha cukru moučky na obalení
Postup:Rozpustíme heru nebo máslo a vlažný tuk vlijeme do připravené mouky s kypřicím práškem, vanilkovým cukrem, sodou a solí. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev, šťávu a nastrouhanou kůru z citronu, majonézu a zpracujeme těsto. Pokud je tužší, můžeme přidat trochu mléka. Z těsta vytvoříme 2 šišky, které zabalíme do fólie a vložíme na 30 minut do lednice. Těsto rozválíme na pomoučeném vále a větší sklenicí (půllitrem) vykrajujeme kolečka. Do každého vložíme 2 kostky čokolády, v půlce přehneme a okraje přitlačíme vidličkou. Takto vytvořené pirožky rozložíme na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 25–30 minut. Ještě horké pirožky obalíme v cukru.
Komentáře
Celkem 0 komentářů