Recepty z rájePřes 1000 receptů

Piškotová roláda s vanilkovým krémem a malinami

Publikováno 19.06.2018 v 11:02 v kategorii Rolády, přečteno: 28x

SUROVINY: roláda: 4 vejce, 125 g krupicového cukru, 2 PL (30 m) teplé vody, 1 ČL vanilkového extraktu, 125 g dortové mouky

krém: 1 hrnek (240 ml) smetany ke šlehání, ¼ hrnku (50 g) krupicového cukru, 1 ČL vanilkového extraktu, 1 ČL práškové želatiny (ne želé), 1 PL (15 ml) vody

dokončení: cca 15 - 20 malin

POSTUP: roláda: Troubu předehřejeme na 180 °C a klasický velký plech vyložíme pečícím papírem a ještě k tomu nastříkáme olejem ve spreji nebo pomažeme lehce máslem. V míse ušleháme metlou (nebo v míse kuchyňského robotu) vejce s cukrem do pěny. Přidáme vanilkový extrakt a teplou vodu a opět důkladně prošleháme. Přidáme mouku a opatrně, ale důkladně, promícháme. Těsto nalijeme na připravený plech a těsto rovnoměrně rozetřeme. Pečeme 12 až 15 minut. Zatímco se roláda peče, připravíme si slabou utěrku. Tu rovnoměrně posypeme moučkovým cukrem. Jakmile je roláda upečená, okamžitě ji na papíru (opatrně) vyndáme z plechu a položíme ji na připravenou utěrku. Opatrně sundáme papír. Roládu srolujeme do utěrky po kratší straně. Necháme vychladnout. Zatímco roláda chladne, připravíme si krém.

krém: Do malé misky dáme 1 PL vody a posypeme želatinou a počkáme, dokud želatina nezměkne, cca 5 minut. Poté vložíme do mikrovlnné trouby a přivedeme k varu (cca 15 - 30 sekund - podle typu mikrovlnné trouby). Směs bude bublat a želatina se rozpustí. Zamícháme vidličkou/ lžičkou a odložíme stranou. V míse kuchyňského robotu začneme šlehat smetanu s cukrem a vanikovým extraktem. Jakmile začne houstnout, přidáme vychlazenou rozpuštěnou želatinu a došleháme dotuha. Jen pozor! Abyste smetanu nepřešlehali. Krém dáme na 30 minut vychladit do lednice. Jakmile je roláda vychlazená, naplníme ji krémem. Roládu opatrně rozbalíme z utěrky, potřeme rovnoměrně krémem, poházíme na krém rovnoměrně maliny a roládu opět opatrně zpátky srolujeme. Roládu zabalíme do fólie a necháme v chladu alespoň 1 hodinu vychladnout.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?