Pivní cibulačka
Publikováno 01.10.2018 v 14:16 v kategorii Polévky, přečteno: 41x
Suroviny:velké cibule 6 ks,máslo 100 g, česnek 2 stroužky, cukr krupice 1 lžička, rajčatový protlak 1 lžíce, škrobová moučka 1 lžíce, pivo 300 ml,hovězí vývar 750 ml,světlá bageta 1/2 ks,sýr typu camembert 120 g, sůl a čerstvě namletý pepř
Postup:Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. V hrnci se silným dnem rozehřejte máslo, přidejte cibuli a oloupaný prolisovaný česnek, vmíchejte cukr a nechte na středním stupni za stálého míchání karamelizovat. Trvá to zhruba 15–20 minut.Vmíchejte protlak a škrob a povařte 2–3 minuty. Přilijte pivo a zahřívejte k varu. Vařte 5 minut, přilijte vývar, dochuťte solí a pepřem, snižte teplotu a nechte vařit přikryté poklicí 25 minut.Mezitím rozehřejte troubu na 200 °C na funkci gril nebo horní ohřev. Bagetu nakrájejte na tenké plátky. Z povrchu sýra odkrojte plíseň a nakrájejte ho na plátky, kterými poklaďte bagetu. Polévku rozdělte do zapékacích misek a navrch přidejte krajíčky bagety se sýrem. Vložte je do předehřáté trouby a nechte sýr zezlátnout, zhruba 2 minuty.
Komentáře
Celkem 0 komentářů