Pivní roštěnky
Publikováno 15.06.2018 v 07:32 v kategorii Vepřové, přečteno: 18x
Potřebujeme: roštěnky (dle počtu osob), česnek, pivo, pepř a sůl, vejce, cibule nakrájená na kolečka, hořčice, hladká mouka na zahuštění, vývar
Postup: Roštěnky naklepeme, osolíme, potřeme česnekem, zalijeme 2 dl piva a necháme v chladničce do druhého dne uležet. Lehce opepříme a na oleji opečeme 4 minuty po obou stranách (jako minutku). Na hotové roštěnky posadíme „volské oko“, obložíme cibulí nakrájenou na kolečka, přidáme kopeček hořčice. Zbylý tuk po smažení zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vývarem a chvíli povaříme, vznikne nám takto lahodná šťáva.
Komentáře
Celkem 0 komentářů