Pivní sýrová polévka
Publikováno 01.08.2018 v 13:15 v kategorii Polévky, přečteno: 42x
Ingredience: 4 lžíce másla,1 mrkev, nakrájená nadrobno,1 velká žlutá cibule, nakrájená nadrobno,2 stroužky česneku,30g hladké́ mouky,300ml mléka,200ml smetany na vaření́ (12%),500ml světlého piva, 1 lžičce dijonské́ hořčice, 300g zralého čedaru (nastrouhaného), sůl a čerstvě̌ mletý černý́ pepř̌
Postup:V hrnci na mírném plameni rozpusťte máslo. Přidejte mrkev, cibuli a česnek a opékejte 10 minut doměkka a do sklovitá. Přisypte mouku a za stálého míchaní́ ji nechte zezlátnout a rozvonět, trvá́ to asi 3 minuty. Vlijte mléko a smetanu a metličkou promíchejte, pak zesilte plamen, přidejte pivo a hořčici a za občasného míchaní́ metličkou přiveďte k varu a vařte, dokud nezmizí́ pivní́ pěna. Po asi 10 minutách varu hrnec stáhněte z plotny a postupně̌ po hrstech vmíchejte nastrouhaný́ sýr. Dochuťte solí a pepřem a podávejte.
Komentáře
Celkem 0 komentářů