Pizza s hříbky a bazalkou
Publikováno 02.08.2018 v 11:29 v kategorii Bez masa, přečteno: 29x
Ingredience:350 g čerstvých hříbků (případně mražených),2 lžíce panenského olivového oleje + na zakápnutí,2 stroužky česneku (na tenké plátky),mořská sůl a drcený barevný pepř,1 balení rozváleného těsta na pizzu,4 lžíce mascarpone,250 g mozzarelly (natrhané), 1 lžíce sušených hub (rozdrcených na prach), hrst bazalky či jiných bylinek
Postup: Předehřejte troubu na 220 °C a rozpalte v ní pečicí plech. Hříbky nakrájejte na plátky. Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a hříbky na něm opečte, ke konci přidejte česnek. Směs osolte a opepřete a nechte zchladnout. Plát těsta podélně rozpulte a upravte na pečicí papír dvě obdélníkové pizzy s okrajem. Těsto potřete mascarpone, obložte opečenými houbami a poklaďte mozzarellou. Posypte houbovým prachem, pepřem a bylinkami (část bazalky si nechte na závěr). Papír s pizzou přetáhněte na rozpálený plech, zakápněte olejem a pečte asi 15 minut dozlatova a dokřupava. Nechte chvíli odpočinout, pak ozdobte zbylou bazalkou, nakrájejte a podávejte.
Komentáře
Celkem 0 komentářů