Plněná cuketa
Publikováno 11.06.2018 v 13:27 v kategorii Cuketa, přečteno: 18x
Co potřebujeme: 4 ks malých cuket, čerstvé nebo zmražené bylinky, např. petržel, 4 balení Lučina 100 g, vlašské ořechy podle chuti, cibulka, sůl, pepř, muškátový oříšek
Postup: Cuketu si umyjeme, podélně překrojíme a vydlabeme semínka. Vzniklé lodičky si poklademe na plech a zevnitř je vytřeme česnekem, pokapeme je olivovým olejem a posolíme dle chuti. Z Lučiny neochucené, drcených vlašských ořechů, nadrobno nasekané cibulky, soli, pepře a špetky muškátového oříšku si v misce připravíme směs, kterou cuketky budeme plnit. Všechno dobře promícháme a rovnoměrně naplníme cuketky. Pečeme na 200 °C asi 15 – 20 minut až nám cuketka změkne. Podáváme se semínkem quinoa, které je bohaté na bílkoviny a řadu vitamínů jako betakaroten a kyselina listová. Quineu vaříme ve vodě v přikrytém hrnci v poměru 2:1. Před vařením je důležité ji dobře propláchnout, aby nebyla hořká.
TIP: Cukety před pečením posypeme oblíbeným sýrem. Místo cuketky lze použít i mini dýně Hokkaidó. A jako přílohu můžete použít také kuskus.
Komentáře
Celkem 0 komentářů