Plněná jehněčí roláda
Publikováno 28.03.2019 v 11:20 v kategorii Jehněčí, přečteno: 42x
Ingredience: 400 g mladého jehněčího masa, trocha soli a pepře, 50 g anglické slaniny, 1 velká cibule, 50 g žampionů, na smažení olej, svazek rozmarýnu, 1 rohlík, 1 vejce, 1 lžíce mléka, 1 lžíce sádla, 4–5 stroužků česneku, 100 ml červeného vína
Postup: Maso opláchneme a necháme okapat. Potom je rozřízneme na plát, který vyklepeme na tenký obdélník, který budeme moct zabalit. Plát lehce osolíme a opepříme. Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Žampiony oloupeme a také pokrájíme. Tuto směs osmažíme na troše oleje společně s větvičkou rozmarýnu. Poté necháme zchladnout. Rohlík pokrájíme na kousky, smícháme s rozšlehaným vejcem a lžící mléka a necháme pár minut rozměknout. Vaječnou směs promícháme s houbovou směsí. Náplň naneseme na střed rozklepaného masa a za pomoci čistého provázku zavineme a upevníme. Roládu přeneseme do pekáčku, přidáme sádlo, lehce podlijeme vodou, dále přidáme oloupané stroužky česneku. Pečeme pod pokličkou v troubě předehřáté na 220 °C. V polovině pečení odklopíme, podlijeme vínem a přidáme zbylý rozmarýn. Za občasného podlévání upečeme roládu dozlatova.
Komentáře
Celkem 0 komentářů