Plněné taštičky z listového těsta
Publikováno 15.06.2018 v 09:14 v kategorii Mleté maso, přečteno: 23x
Ingredience: 500 ml lístkového těsta, 350g mletého vepřového masa, 2 lžíce oleje, 250g hub, 1 ks cibule, 1 hrst pažitky, 2 lžíce kečupu nebo rajského protlaku, 3 špetky soli, 3 špetky mletého pepře, 1 špetka drceného kmínu, 1 ks vejce
Postup: Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte pokrájené houby, kmín a míchejte 2 minuty, přidejte maso a 5 minut poduste. K masu vmíchejte kečup, podle chuti osolte, opepřete a nechte maso vychladnout. Do vychladlého masa vmíchejte pažitku. Těsto rozdělte na 2 poloviny. Každou vyválejte na obdélník a rozkrájejte na 6 čtverců (přibližně 10 x 10 cm). Maso rozdělte na 12 stejných dílů, z každého vytvarujte rukama váleček a položte na čtverec těsta. V misce vidličkou důkladně rozšlehejte bílek. Protilehlé rohy těsta přeložte přes maso a v místě spojení potřete rozšlehaným bílkem. Důkladně přimáčkněte a celé potřete rozšlehaným žloutkem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 30 minut.
TIP: K přípravě můžete použít tvořítko speciálně určené pro přípravu taštiček. Jako náplň můžete použít pouze podušené houby, v tom případě zdvojnásobte množství hub.
Komentáře
Celkem 0 komentářů