Recepty z rájePřes 1000 receptů

PLNĚNÉ ŽAMPIONY

Publikováno 11.06.2018 v 10:12 v kategorii Houby, přečteno: 19x

Ingredience: žampiony 12 ks, olivový olej 6 lžic, velká cibule 1 ks, slanina 150 g, zakysaná smetana 1 kelímek, čerstvé nasekané bylinky (petrželka, bazalka, rozmarýn...) + pár lístků bazalky na ozdobu, strouhaný sýr (např. Eidam) 100 g, sůl, čerstvé listy rukoly

Postup: Houby očistěte a odstraňte nohy. Do spodních stran kloboučků udělejte otvory. Houby naskládejte do zapékací misky. Připravte si náplň: na olivovém oleji zpěňte jemně nakrájenou cibulku a poté k ní přidejte nakrájenou slaninu. Stáhněte z ohně, podle chuti osolte, nechte mírně zchladnout. Velmi opatrně promíchejte s kysanou smetanou a sekanými bylinkami. Kloboučky naplňte připravenou směsí (můžete je lehce vymazat pestem), malinko je podlijte vodou a dejte do trouby předehřáté na cca 180 °C. Pečte zakryté, přibližně 30 minut. Kontrolujte – pokud je třeba, podlijte. Takřka hotové houby posypte nastrouhaným sýrem, dopečte odkryté. Hotové houby vyndejte z trouby a přeložte je na talíře pokladené listy rukoly. Můžete ještě dozdobit lístky čerstvé bazalky.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?