Plněný bažant na jablkách
Publikováno 11.09.2018 v 10:20 v kategorii Zvěřina, přečteno: 31x
Ingredience: 1 bažant, sůl, olej, 3 rohlíky, mléko, 100 g másla, 2 vejce, polévkové koření, mletý černý pepř, zelená petrželová nať, 4 lžíce rozinek, 10 - 15 mandlí, 5 jablek, 200 ml bílého vína, lžíce zavařených brusinek, lžíce šípkového protlaku
Příprava:Nejprve si připravíme náplň - rohlíky nakrájíme a namočíme do mléka. Pak vymícháme máslo, žloutky a 2 kapky polévkového koření, přidáme vyždímané rohlíky, osolíme, okořeníme, přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať, rozinky, jemně nasekané mandle a sníh z bílku. Bažanta očistíme, posolíme a touto náplní ho naplníme. Otvor spojíme jehlami a vložíme bažanta do vymaštěného pekáče. Když je bažant poloměkký a začíná červenat, obložíme ho na plátky nakrájenými oloupanými jablky a pod pokličkou dusíme. Hotového bažanta vyjmeme a nakrájíme. Jablka propasírujeme, přidáme zavařené brusinky šípkový protlak a podáváme s bažantem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů