Plzeňská bramborová buchta s párky
Publikováno 11.06.2018 v 10:40 v kategorii Brambory, přečteno: 156x
Ingredience: 5 ks velké brambory, 400 g hrubá mouka, 400 g vlažné mléko, 1 vejce, 3 lžíce olej, 50 g sušené droždí, 1 lžička sušená majoránka, 1-2 lžičky sůl, špetka mletého pepře, 3-4 stroužky česnek, 4 spišské párky
Postup:Syrové brambory najemno nastrouháme, smícháme s hrubou moukou, vlažným mlékem, vejcem, olejem, sušeným droždím, majoránkou, solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Vše řádně promícháme a zakryté čistou utěrkou dáme kynout na teplé místo. Když těsto nakyne, vylijeme je do zapékací mísy vyložené pečicím papírem a posypeme na kolečka nakrájenými párky. Tuto buchtu pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 45 minut.
Tip: Buchtu můžeš stejným způsobem připravit i z vařených (nejlépe včerejších) brambor. Párky zkus nahradit pikantní slaninou nakrájenou na malé kousky.
Komentáře
Celkem 0 komentářů