Recepty z rájePřes 1000 receptů

Plzeňská bramborová buchta s párky

Publikováno 11.06.2018 v 10:40 v kategorii Brambory, přečteno: 156x

Ingredience: 5 ks velké brambory, 400 g hrubá mouka, 400 g vlažné mléko, 1 vejce, 3 lžíce olej, 50 g sušené droždí, 1 lžička sušená majoránka, 1-2 lžičky sůl, špetka mletého pepře, 3-4 stroužky česnek, 4 spišské párky

Postup:Syrové brambory najemno nastrouháme, smícháme s hrubou moukou, vlažným mlékem, vejcem, olejem, sušeným droždím, majoránkou, solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Vše řádně promícháme a zakryté čistou utěrkou dáme kynout na teplé místo. Když těsto nakyne, vylijeme je do zapékací mísy vyložené pečicím papírem a posypeme na kolečka nakrájenými párky. Tuto buchtu pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 45 minut.

Tip: Buchtu můžeš stejným způsobem připravit i z vařených (nejlépe včerejších) brambor. Párky zkus nahradit pikantní slaninou nakrájenou na malé kousky.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?