Poctivý guláš s černým pivem
Publikováno 12.06.2018 v 07:47 v kategorii Hovězí, přečteno: 34x
Seznam přísad: 1 kg hovězí zadní, 1 kg cibule, 2 stroužek česnek, 1/2 l černé pivo, 2 lžíce paprika sladká, 2 lžíce paprika pálivá (dle chuti), 2 lžička pepř, 1/2 ks sádlo, rajčatový protlak, 3 až 4 krajíc chleba, 4 lžička cukr
Postup přípravy: Maso nakrájíme na kostičky a prozatím dáme stranou. Na rozpuštěném sádle osmažíme nakrájenou cibulku. Pozor! Je to ta nejdůležitější věc na celém receptu, která pak dává chuť celému jídlu. Cibuli tedy smažíme opravdu dlouho zhruba 3/4 hodiny. Až je cibulka krásně osmažená poprášíme jí cukrem a přidáme maso. Zlehka ho osmažíme aby se ,,zatáhlo,,. Poprášíme sladkou a pálivou paprikou a přidáme protlak. Důkladně zamícháme a zalijeme pivem. Pokud se pivo vypaří rychleji než je hotové maso, podlijeme guláš trochou vody. Vaříme tak dlouho, dokud se maso krásně nerozpadá. Dochutíme solí a pepřem a dle chuti zahustíme bud chlebem, nebo perníkem. Podáváme například s karlovarským knedlíkem nebo s čerstvě upečeným chlebem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů