Recepty z rájePřes 1000 receptů

Poctivý guláš s černým pivem

Publikováno 12.06.2018 v 07:47 v kategorii Hovězí, přečteno: 34x

Seznam přísad: 1 kg hovězí zadní, 1 kg cibule, 2 stroužek česnek, 1/2 l černé pivo, 2 lžíce paprika sladká, 2 lžíce paprika pálivá (dle chuti), 2 lžička pepř, 1/2 ks sádlo, rajčatový protlak, 3 až 4 krajíc chleba, 4 lžička cukr

Postup přípravy: Maso nakrájíme na kostičky a prozatím dáme stranou. Na rozpuštěném sádle osmažíme nakrájenou cibulku. Pozor! Je to ta nejdůležitější věc na celém receptu, která pak dává chuť celému jídlu. Cibuli tedy smažíme opravdu dlouho zhruba 3/4 hodiny. Až je cibulka krásně osmažená poprášíme jí cukrem a přidáme maso. Zlehka ho osmažíme aby se ,,zatáhlo,,. Poprášíme sladkou a pálivou paprikou a přidáme protlak. Důkladně zamícháme a zalijeme pivem. Pokud se pivo vypaří rychleji než je hotové maso, podlijeme guláš trochou vody. Vaříme tak dlouho, dokud se maso krásně nerozpadá. Dochutíme solí a pepřem a dle chuti zahustíme bud chlebem, nebo perníkem. Podáváme například s karlovarským knedlíkem nebo s čerstvě upečeným chlebem.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?