Poděbradské ragú z telecího masa
Publikováno 12.06.2018 v 13:58 v kategorii Telecí, přečteno: 36x
Suroviny: bobkový list 1 ks, celé nové koření 3 kuličky, telecí maso 600 g, kousek celeru, středně velká karotka 1 ks, malý květák 1 ks, hrst hrášku, máslo 1 lžíce, hladká mouka 1,5 lžíce, plnotučné mléko 1,5 šálku, citron 1 ks, cukr krupice 1 lžička, čerstvá hladkolistá petržel, sůl
Postup: V malém hrnku v troše vody vyvařte bobkový list a nové koření. Maso nakrájejte na menší kostky a také je uvařte v malém množství osolené vody s nerozkrájenou zeleninou doměkka. Z másla a mouky připravte v jiném kastrolu světlou jíšku, za stálého míchání ji zalijte odvarem z koření a mlékem a vařte na hladký krém přibližně 10 minut. Do omáčky přidejte maso i s vývarem a ještě společně asi 15 minut povařte. Celer, karotku a květák nakrájejte na kostky a přidejte spolu s hráškem do omáčky. Dochuťte ji citronovou šťávou a případně přislaďte. Nakonec přidejte najemno nasekanou petrželku.
Komentáře
Celkem 0 komentářů