Podzimní houbová polévka
Publikováno 21.11.2018 v 10:47 v kategorii Polévky, přečteno: 25x
Suroviny:50 g lesních hub (čerstvých nebo i sušených), 1 ks mrkve, 1/4 ks celeru, 1 ks cibule, 1 ks bobkového listu, špetka soli, špetka pepře, čerstvý rozmarýn, 100 g másla, 200 g krup, 1,2 l vody, 1 kostka zeleninového bujónu
Postup:Očištěné houby nakrájejte (dají se použít i sušené, bez namáčení předem), oloupanou mrkev a celer nakrájejte na tenké proužky, oloupanou cibuli nakrájejte najemno.Na másle nechte zesklovatět cibuli, přidejte mrkev, (houby pokud máte čerstvé), celer a 5 minut restujte.Zalijte vodou, přidejte kostku bujónu, bobkový list (sušené houby) a vařte 10 minut. Přidejte propláchnuté kroupy, nasekaný rozmarýn a vařte 15-20 minut. Podle chuti osolte a opepřete a můžete servírovat.
Komentáře
Celkem 0 komentářů