Podzimní králičí pilaf
Publikováno 26.10.2018 v 07:36 v kategorii Králík, přečteno: 37x
Ingredience: 4 lžíce olivového oleje, 4 králičí stehna nebo 1 naporcovaný králík, sůl a čerstvě mletý pepř, 1 lžička třtinového cukru, 2 snítky tymiánu, 2 snítky rozmarýnu, 3 mrkve, 1 petržel, 1 červená cibule, 1 patizon, 4 stroužky česneku, 4 lžíce másla, 200 g divoké rýže, 250 ml bílého vína, 750 ml vývaru, 2 bobkové listy, 1 citron
Postup:V tažinu nebo pekáči rozehřejeme olivový olej. Maso osolíme a opepříme a opečeme ze všech stran dozlatova. Pocukrujeme a necháme jemně zkaramelizovat kůži. Přidáme tymián a rozmarýn, snížíme na střední stupeň a opékáme doměkka. Troubu předehřejeme na 200 °C. Mezitím oloupeme mrkev, petržel a cibuli. Mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, patizon na kostky, cibuli na plátky, česnek rozmáčkneme naplocho nožem. Jakmile maso mírně změkne, zhruba po 10 minutách, zvýšíme teplotu, necháme rozpustit máslo, vsypeme rýži a opékáme ji zhruba 1 minutu, přidáme zeleninu, cibuli a česnek a opékáme další minutu, pak zalijeme vínem a necháme ho vsáknout. Vlijeme vývar, přidáme bobkový list a strouhanou citronovou kůru a citronovou šťávu, osolíme, opepříme, promícháme, přiklopíme a vložíme do trouby. Pečeme zhruba 45 minut až 1 hodinu, až je maso i rýže měkká.
Komentáře
Celkem 0 komentářů