Podzimní polévka s červenou čočkou
Publikováno 08.06.2018 v 15:17 v kategorii Polévky, přečteno: 26x
Suroviny: anglická slanina vcelku 100 g, cibule 1 ks, česnek 4 stroužky, mrkev 2 ks, petržel 1 ks, celer 1/3 bulvy, květák 1/4 ks, růžičková kapusta 10 ks, kari koření 1 lžička, mletá kurkuma 1 lžička, mletý římský kmín 1/2 lžičky, voda 1,5 l, červená loupaná čočka 6 lžic, brambory 2 ks, sůl, čerstvě namletý pepř, čerstvý libeček 2 snítky, bobkový list 4 ks, vinný ocet 1–2 lžíce
Postup:Ve velkém nepřilnavém hrnci (já jsem momentálně zamilovaná do nového hrnce GreenPan) nechte rozpustit olej a orestujte na něm na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí, tak aby slanina pustila šťávu a cibule zesklovatěla. Do základu vsypte nasekaný česnek, nakrájenou mrkev, celer a petržel a na malé růžičky rozebraný květák a nechte restovat, až se zelenina trochu opeče. Zasypte kari kořením, kurkumou a římským kmínem a promíchejte, až se koření rozvoní. Poté zalijte horkou vodou, promíchejte a přisypte nakrájené brambory, rozpůlené růžičkové kapustičky a červenou čočku. Osolte, opepřete a vsypte bobkový list a půlku nasekaného libečku. Přikryjte a nechte vařit do změknutí zeleniny. Trvá to asi 15–20 minut. Do polévky vlijte vinný ocet, nechte minutku provařit, dochuťte solí a pepřem a vsypte nahrubo nasekaný zbylý libeček.
Komentáře
Celkem 0 komentářů