Polévka devatero koření s rajčaty, dýní a červenou čočkou
Publikováno 01.10.2018 v 14:35 v kategorii Polévky, přečteno: 38x
Ingredience: rajčata 170 g (cca 2 střední), středně velká cibule 1/2 ks, kokosový tuk nebo olej 1 lžíce, nové koření 4 kuličky, pepř 5 kuliček, hřebíček 5 hlaviček, anýz 1/4 lžičky, římský kmín 1/4 lžičky, mletá skořice 1/4 lžičky, mletý zázvor 1/4 lžičky, mletá sladká paprika 1 lžička, mleté chilli na špičku nože, dýně Hokaido 100 g, červená čočka 60 g, horký zeleninový vývar 750 ml, sůl dle chuti
Příprava:Rajčata nařízněte na špičce křížem a vložte do vroucí vody a na necelou minutu, dokud se nezačne odlupovat slupka. Rajčata vyjměte a oloupejte. Nakrájejte na drobné kostky. Cibuli nakrájejte nadrobno. Dýni nakrájejte na malé kostky. Všechno koření vložte do hmoždíře a roztlučte najemno. V hrnci rozehřejte olej a cibuli orestujte dozlatova. Stáhněte plamen na minimum. Přidejte koření a míchejte asi 20 vteřin. Nesmí se vám koření spálit, aby nezhořklo. Přisypte rajčata a zamíchejte. Plamen můžete opět zesílit. Zalijte horkým vývarem, přidejte čočku s dýní a osolte. Vařte pod poklicí do změknutí asi 10 minut.
Komentáře
Celkem 0 komentářů