Polévka etiopská
Publikováno 08.06.2018 v 15:15 v kategorii Polévky, přečteno: 19x
Ingredience: Těstovinová rýže celozrnná 1 hrnek, Brambora 1 ks, Hnědá nebo zelená čočka 1 hrnek, Rajčatový protlak 1 hrnek, Zeleninový vývar 2 hrnky, Pískavice řecké seno 1 lžička, Kari koření 1 lžička, Česnek 3 stroužky, Nastrouhaný zázvor 1 lžička, Mrkev 1 ks, Cibule 1 ks
Postup: Při vysoké teplotě si osmahněte cibuli, dokud nezhnědne. Snižte teplotu na střední plamen a přidejte mrkev, zázvor, česnek, kari, pískavici řecké seno a nechte dohromady asi 1 minut dusit. Přidejte zeleninový vývar a rajský protlak. Důkladně vývar s rajským protlakem promíchejte a přiveďte k varu. Poté přidejte čočku a stále míchejte. Jakmile polévka dojde opět k varu, přiklopte pokličkou, snižte teplotu na nízký stupeň a nechte ještě 20 minut vařit. Poté přidejte brambory nakrájené na kostičky a těstovinovou rýži a opět nechte ještě alespoň 5 minut vařit. Nejdůležitější u tohoto receptu je načasování, kdy které potraviny do polévky dáme. Pochopitelně čočka se potřebuje vařit déle než brambory s těstovinovou rýží, ty naopak potřebují jen několik málo minut. Proto dodržujte jednotlivé kroky a časové odstupy.
Komentáře
Celkem 0 komentářů