Polévka ogórkowa
Publikováno 16.07.2018 v 10:06 v kategorii Polévky, přečteno: 27x
Suroviny:ghí (přepuštěné máslo) 1 lžíce,cibule 1 ks,mrkev 2 ks, kuřecí vývar 1 litr, horká voda 500 ml, brambory 4 ks, uzené maso, šunka od kosti nebo prorostlá slanina 150 g, sůl a čerstvě namletý pepř, worcestrová omáčka 2 lžíce, čerstvý kopr, nasekaný 1 hrst, kyselé okurky i s lákem 3–5 ks podle velikosti a chuti, zakysaná smetana 1 kelímek, hladká mouka 2 lžíce
Postup:V hrnci rozehřejte ghíčko a orestujte na něm nakrájenou cibuli a nahrubo nastrouhané mrkve. Zalijte kuřecím vývarem a přilijte ještě půl litru vody.Přidejte na kostičky nakrájené brambory a nakrájené uzené maso, šunku nebo slaninu. Osolte, opepřete, přilijte worcester a nasekaný čerstvý kopr. Vařte 15 minut, poté přihoďte kyselé okurky nakrájené na malé kostičky a přilijte asi 50 ml láku z okurek podle chuti. V misce promíchejte dohladka zakysanou smetanu s hladkou moukou a zašlehejte do polévky. Vařte ještě 5 minut. Na talíři dozdobte snítkou kopru a pár kolečky kyselé okurky.
Komentáře
Celkem 0 komentářů