Polévka s hlívou, uzeninou a pórkem na způsob frankfurtské polévky
Publikováno 01.10.2018 v 14:32 v kategorii Polévky, přečteno: 29x
Ingredience: brambory 2 - 3 ks, hlíva ústřičná 150 g, menší pórek 1 ks, cherry rajčátka 2 ks, větší cibule 1 ks, sádlo dle potřeby, hladká mouka dle potřeby, uzená paprika dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, debrecínské párky 3 nožičky, vývar nebo voda dle potřeby, česnek 4 stroužky, zelená část jarní cibulky dle chuti
Příprava:V hlubší nádobě orestujeme na rozehřátém sádle pokrájenou cibuli. Přidáme orestovat pokrájenou hlívu a pórek, který jsme nakrájeli na kolečka. Zasypeme dle potřeby moukou, přidáme uzenou papriku, zalijeme vodou a uvedeme do varu. Metličkou prošleháváme dohladka. Přidáme sůl, pepř, prolisovaný česnek a vaříme cca 15 - 18 minut. Do polévky přidáme povařit na kousky pokrájené oloupané brambory a dvě pokrájená cherry rajčátka. Nakonec přidáme na kolečka pokrájené párky a ještě krátce povaříme. Nakonec přisypeme zelenou nať z lahůdkové cibulky. Podáváme s pečivem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů