Polévka s mletým masem
Publikováno 08.06.2018 v 15:07 v kategorii Polévky, přečteno: 23x
Ingredience: 300g mletého vepřového masa, 1 lžíce másla, 1 ks velké mrkve, 1 ks malé kedlubny, 1 stonek řapíkatého celeru, 0,5 ks pórku - pouze bílá část, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 kostka zeleninového vývaru, 150g vařených, nakrájených špaget, 120g hrášku - čerstvý, nebo mražený, 1 ks bobkového listu, 1,7 l vody, 1 špetka soli, 1 špetka mletého pepře
Postup: Očištěnou zeleninu nakrájejte na kostky a orestujte ji na lžíci másla. Přidejte maso a míchejte přibližně 4 minuty. Vše zalijte vodou, přidejte kostku vývaru, rajčatový protlak, bobkový list a vařte 20-25 minut. Pět minut před koncem vaření přidejte do polévky hrášek. Polévku podle chuti osolte, opepřete a podávejte se špagetami.
Komentáře
Celkem 0 komentářů