Polévka šmigrustovka
Publikováno 08.06.2018 v 15:05 v kategorii Polévky, přečteno: 26x
Suroviny: vývar z uzeného masa povařeného s 1 cibulí 1 litr, kousek uvařeného uzeného masa, papriková klobása (čabajka apod.) 1 ks, smetana ke šlehání (33 % tuku) 60 ml, hladká mouka 1–2 lžíce, vejce uvařená natvrdo 4 ks, čerstvý křen, nastrouhaný, pažitka, sůl a čerstvě mletý pepř
Postup: Ve vývaru nechte povařit na kolečka nakrájenou cibuli a klobásu asi 15 minut. Vmíchejte smetanu rozmíchanou s moukou a opět nechte alespoň 10 minut povařit. Do talířů nebo misek vložte na kousky nakrájené maso, nakrájené natvrdo uvařená vejce a zalijte polévkou. Ozdobte nastrouhaným křenem a nakrájenou pažitkou a je-li třeba (vývar z uzeného bývá dost slaný), polévku osolte a opepřete.
Komentáře
Celkem 0 komentářů