Recepty z rájePřes 1000 receptů

Polévka Tom Kha Gai

Publikováno 16.07.2019 v 14:21 v kategorii Polévky, přečteno: 29x

Suroviny:slunečnicový olej 1 lžíce, šalotka 1 ks, česnek 1 větší stroužek, kousek čerstvého zázvoru 5 cm, kousek čerstvé chilli papričky podle chuti, kuřecí prso cca 200 g, hrst žampionů, kuřecí nebo zeleninový vývar 250 ml, kokosové mléko 400 ml, stonek citronové trávy 1 ks, rybí omáčka 2 lžíce, třtinový cukr 1 lžíce, šťáva z půlky limetky, jarní cibulka, chilli a čerstvý koriandr na dozdobení

Postup: Šalotku a česnek nakrájejte najemno, zázvor oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, chilli nakrájejte na kolečka, kuřecí maso na tenké nudličky a citronovou trávu naklepejte tupou hranou nože tak, aby se z ní uvolnilo co nejvíc aroma. Pokud máte citronovou trávu dostatečně dlouhou, můžete ji pak uvázat do uzlíčku, aby se z polévky po uvaření líp vytahovala. Pokud nemáte, rozpulte ji. Na oleji si v hrnci (nebo we woku) opečte lehce šalotku, pak přidejte nasekaný česnek a chilli a opékejte asi minutu, dokud se všechno krásně nerozvoní. Všechno pak zalijte kuřecím vývarem, kokosovým mlékem, přidejte citronovou trávu, zázvor a nechte tak deset minut povařit. Pak přidejte kuřecí maso na nudličky, žampiony, rybí omáčku, cukr a limetovou šťávu. Všechna dochucovadla doporučujeme dávat nejdřív v menším množství a radši pak přidat na konci vaření. Polévku vařte cca 5 až 8 minut, dokud maso nebude uvařené. Z hotové polévky odstraňte citronovou trávu a finálně dochuťte. Rybí omáčku používejte místo soli. Finální talíř dozdobte nasekanou čerstvou jarní cibulkou, koriandrem a chilli.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?