Polévka z bílého zelí s masem
Publikováno 10.09.2018 v 09:32 v kategorii Polévky, přečteno: 29x
Ingredience: 600 g hovězího masa, 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, 1 ks velké cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 špetka mleté kurkumy, 400 g hodně malých brambor, 2 ks mrkve, 400 g bílého zelí, 1.5 lžičky sušeného tymiánu, 2 l vody, 1 lžíce sypkého bio vývaru, 4 lžíce strouhaného čedaru, 2 lžíce světlé instantní jíšky, 2 špetky soli, 1 hrst čerstvé petrželky
Postup:Hovězí maso nakrájejte na kostky a spolu s oloupanou, nakrájenou cibuli orestujte v hrnci na oleji s máslem.Maso posypte paprikou, kurkumou a minutu míchejte.Zalijte vodou, přidejte sypký bio vývar a vařte, až je maso skoro měkké. Do polévky přidejte oloupané, na polovinu překrojené brambory, očištěnou, na plátky nakrájenou mrkev, na nudličky nakrájené zelí, tymián a vařte, až je vše měkké. Před koncem vaření vmíchejte do polévky instantní jíšku, sýr a polévku podle chuti osolte.Před podáváním můžete polévku posypat nasekanou petrželkou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů