Polévka z čerstvého zelí
Publikováno 08.06.2018 v 15:03 v kategorii Polévky, přečteno: 28x
Ingredience: 150 g oravská slanina, 1 cibule, 3 ks mrkev, 3 řapíky celer, 3 stroužky česnek, 1,5 l drůbeží vývar, 150 g krupky, 1/2 ks malá hlávka čerstvého zelí, sůl a pepř podle chuti, 1 hrst čerstvá petrželka
Postup: Slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce a nasucho opečeme. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli a česnek, na kousky nakrájenou mrkev a řapíky celeru. Zeleninu osmahneme, zalijeme drůbežím, případně zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Předem namočené krupky uvaříme zvlášť, slijeme je, propláchneme studenou vodou a přidáme do polévky. Zelí nakrájíme na malé kousky, vložíme do polévky a krátce povaříme. Polévku ochutíme solí, pepřem a ozdobíme čerstvou petrželkou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů