Polévka z červené čočky podle arménského receptu
Publikováno 08.06.2018 v 15:01 v kategorii Polévky, přečteno: 28x
Ingredience: 3 lžíce rostlinného oleje, 1 ks cibule, 3 stroužky česneku, 5 ks sušených meruněk, 1 hrnek červené čočky, 1.2 l zeleninového vývaru, 3 ks menších rajčat, 1/2 lžičky mletého římského kmínu, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, 3 špetky soli a pepře, 2 lžičky citronové šťávy
Na ozdobu: 1 hrst čerstvé petrželky - nasekané
Postup: V hrnci na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli a jemně nakrájený česnek. Přidejte nasekané meruňky a promíchejte. Přidejte dobře propláchnutou čočku, vývar a vařte 20 minut, nebo až je čočka měkká. Vmíchejte oloupaná, nakrájená rajčata, kmín, tymián, sůl, pepř a nechte projít varem. Odeberte polovinu polévky a polévku rozmixujte. Vzniklé pyré promíchejte s nerozmixovanou polévkou. Polévku dochuťte citronovou šťávou a podávejte posypané petrželkou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů