Recepty z rájePřes 1000 receptů

Polévka z červené čočky s lososem

Publikováno 08.06.2018 v 14:56 v kategorii Polévky, přečteno: 25x

Ingredience: 100 g červená čočka, 1 ks mrkev, 200 g filet z lososa, 2 ks rajčata, 1 ks fenykl, 1 ks celer, 1 ks petržel, 3 ks zrnka černého pepře, 3 ks zrnka nového koření, 2 ks bobkový list, 2 ks stroužek česneku, 1 ks svazek čerstvého posekaného koriandru, 1 lžíce čerstvé nebo sušené oregano, 1 lžíce smetana ke zdobení, 1 lžíce čerstvý nebo sušený tymián, 2 kostky Knorr Bujón Zeleninový, 1 ks paprika chilli

Příprava: Zeleninu očistěte, umyjte a nakrájejte na menší kousky. Zalijte 1,5 litrem vody, přiveďte k varu. Odeberte vzniklou pěnu a přidejte koření. Vše nechejte povařit cca 40 minut. Vzniklý vývar přeceďte. Z rajčete oloupejte slupku a pak jej nakrájejte na kostky. Do vývaru přidejte čočku, česnek, chilli, rajčata a dvě kostky Knorr Bujón Zeleninový. Filet z lososa nakrájejte na kostky. Vše nechejte povařit ještě cca 30 minut - do okamžiku, až se čočka začne rozpadat. Přidejte připraveného lososa a zbylé koření. Nechejte povařit ještě cca 20 minut. Polévku nalijte do plochého talíře. Na okrajích polévky udělejte tři oválné kaňky ze smetany a následně je protáhněte párátkem tak, aby vznikla srdíčka.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?