Polévka z jarní cibulky
Publikováno 08.06.2018 v 14:55 v kategorii Polévky, přečteno: 24x
Seznam přísad: 3 svazek jarní cibulka, 3 lžíce máslo, 2 ks brambor, 1 ks větší mrkev, 1 a 1/2 l zeleninový vývar, 3 lžíce hladká mouka, Sůl, pepř, 2 stroužek česnek, citron na dochucení, zelená pažitka nebo petrželka na ozdobu
Postup přípravy:Bílou část cibulky si nakrájíme nadrobno a zelenou část na kolečka. Brambory a mrkev očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na rozpáleném másle si dozlatova osmažíme bílou část cibulky. Poté k ní přidáme brambory, mrkev, prolisovaný česnek a zelenou část jarní cibulky. Rychle osmažíme. Zalijeme vývarem a necháme vařit. Až je zelenina měkká, z vody a mouky si vytvoříme jíšku a tím polévku zahustíme. Hotovou polévku dochutíme solí, pepřem a citronem dle chuti. Ozdobíme nakrájenou petrželkou nebo pažitkou a a podáváme s čerstvým pečivem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů