Polévka z mořských plodů
Publikováno 08.06.2018 v 14:54 v kategorii Polévky, přečteno: 36x
Ingredience: Asi 1 litr vody na 250 g zmrazené směsi mořských plodů, 1 mrkev, petržel, menší pórek, 2 stroužky česneku, lžíci hladké mouky, 2 dcl bílého vína, 4 lžíce olivového oleje, 1 hrstka nasekané kudrnky, 1 bobkový list, 2 nová koření, 2 zrnka pepře a 1/2 lžičky tymiánu.
Postup: V hrnci zpěníme na oleji jemně krájený pórek, petrželku. Vmícháme najemno nakrájenou mrkev a petržel a krátce osmahneme. Přidáme rozetřený česnek a okapané mořské plody. Krátce orestujeme. Zvlášť vaříme uzavřené nové koření, pepř, bobkový list a přidáme špetku tymiánu. Osolíme, přidáme mouku a důkladně ji rozmícháme. Podlijeme vínem a znovu promícháme. Zalijeme vodou a zvolna vaříme asi 30 minut. Vyjmeme vše s celým kořením, polévku dochutíme a podáváme. Dochutit můžeme i lžící kečupu, nebo lžičkou sherry.
Komentáře
Celkem 0 komentářů