Polévka z pórku a cibule s ementálem
Publikováno 08.06.2018 v 14:52 v kategorii Polévky, přečteno: 27x
Ingredience:olivový olej 4 lžíce, cibule nakrájená nadrobno 1 ks, pórek nakrájený na tenké proužky 1 ks, mořská sůl, čerstvě namletý pepř, čerstvý tymián, odrhnutý 2 snítky, bílý toastový chleba nakrájený na kostičky 4 plátky, máslo 2 lžíce, suché bílé víno 200 ml, drůbeží vývar 750 ml, ementál, nastrouhaný 80 g
Postup: Ve větším hrnci rozehřejte polovinu oleje, vsypte cibuli a pórek a orestujte je 2 minuty. Osolte, opepřete, přidejte tymián a duste 10–15 minut doměkka. V pánvi rozehřejte zbylý olej a opečte na něm kostičky chleba dozlatova. Na závěr vmíchejte máslo, aby krutony získaly jemnou máslovou chuť. Změklou směs s pórkem zalijte vínem a po 2 minutách vývarem. Promíchejte a vařte na střední stupeň zhruba 10 minut. Vmíchejte ementál, až se mírně rozpustí. Polévku rozlijte do talířů, posypte opečenými krutony a opepřete.
Komentáře
Celkem 0 komentářů