Pomalu dušená hovězí pečeně na červeném víně
Publikováno 12.06.2018 v 07:41 v kategorii Hovězí, přečteno: 25x
Suroviny: anglická slanina nakrájená na kostičky 175 g, olej 2 lžičky, hovězí pečeně nakrájená na kostky 900 g, malé oloupané šalotky 12 ks, baby karotky 12 ks, hladká mouka 1 lžíce, červené víno 300 ml, hovězí vývar 300 ml, Kikkoman sójová omáčka 2 lžičky, malé žampiony 100 g, provensálské koření 1 lžička, hladkolistá petržel, nasekaná 4 lžičky
Postup: Předehřejte troubu na 160 °C. Osmažte slaninu na pánvi a poté ji přendejte do velkého hrnce. Ve stejné pánvi osmažte kostky hovězího masa a přidejte je rovněž do hrnce. V případě potřeby přidejte olej. Snižte teplotu a osmažte na pánvi šalotku dozlatova. Přidejte mrkev. Vše restujte cca 2 minuty na pánvi. Poté opět přidejte do připraveného hrnce. Smíchejte mouku s červeným vínem a sójovou omáčkou. Vlijte do hrnce a za stálého míchání přiveďte k varu, dokud směs nezhoustne. Přidejte vývar, houby a bylinky. Přiklopte, vložte do předehřáté trouby a pomalu pečte po dobu nejméně 2 hodin, nebo dokud maso nezměkne. Posypte čerstvou petrželkou a podávejte s bramborovou kaší.
Komentáře
Celkem 0 komentářů