Recepty z rájePřes 1000 receptů

Pomalu pečená kýta na pivu

Publikováno 12.06.2018 v 07:35 v kategorii Hovězí, přečteno: 28x

Suroviny: hovězí kýta 1,5 kg, sůl, čerstvě namletý pepř, olivový olej 1 lžíce, slanina, pokrájená nadrobno 100 g, cibule, nakrájená na měsíčky 2 ks, dlouhá červená chilli paprička 1 ks, česnek, rozetřený 2 stroužky, černé pivo 500 ml, rajčatová passata 250 ml, čerstvý rozmarýn 4 snítky, bobkový list 2 ks, třtinový cukr 2 lžičky, karotka 1 svazek

Postup: Troubu předehřejte na 160 °C a maso ze všech stran důkladně osolte a opepřete. Olej rozpalte v hrnci se silným dnem a pak na něm ze všech stran maso opečte, aby zhnědlo a zatáhlo se. Vyjměte ho z pánve a na oleji opečte slaninu. V momentě, kdy začne prskat, přidejte cibuli a česnek a opékejte 3 minuty. Do hrnce vraťte maso, vlijte pivo, přimíchejte passatu, 125 ml vody, rozmarýn, bobkové listy a cukr. Přiveďte k varu, sejměte z ohně a přiklopené dejte do trouby. Pečte 3 hodiny. Maso dvakrát otočte. Pak do hrnce přidejte i mrkve a hodinu dopékejte, aby bylo maso měkké. Před servírováním nechte 15 minut odpočinout.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?