Pomalu pečený bůček potíraný marmeládou
Publikováno 15.06.2018 v 07:29 v kategorii Vepřové, přečteno: 23x
Suroviny: vepřový bůček 600 g
na marinádu: česnek 2 stroužky, olivový olej 1 lžíce, kmín 1 špetka, sůl a čerstvě namletý pepř 1 špetka
na potírání: hustá tmavá domácí marmeláda 1 lžíce, bílé víno 50 ml
Postup: Připravte si marinádu. V misce smíchejte utřený česnek, olivový olej, kmín, sůl a pepř. Bůček vložte do pekáče, pokrájejte kůži a do zářezů a na maso vetřete připravenou směs. Přikryjte fólií a na hodinu uložte do lednice. Předehřejte troubu na 150 ˚C. Podlijte maso 50 ml vody, přikryjte alobalem a vložte do trouby. Maso se bude pomalu péct přibližně 2 hodiny. Vyndejte bůček z pekáče, odřízněte z něj tučnou kůži, pokud chcete, a vraťte zpět do pekáče. Teplotu v troubě zvyšte na 220 ˚C. Zatímco se maso peče, připravte si směs na potírání. Marmeládu spolu s vínem zahřívejte v malém rendlíčku, než začne směs bublat a bude lepkavá. Takto připravenou směsí přelijte bůček a nezakrytý pečte dalších 15–20 minut, dokud nebude zlatohnědý. Nakrájejte na plátky a servírujte.
Komentáře
Celkem 0 komentářů