Pomazánka z červené řepy a křenu
Publikováno 11.06.2018 v 09:05 v kategorii Pomazánky, přečteno: 23x
Ingredience: 200g červené řepy, 250g tvarohu, 1 lžíci jemně nastrouhaného křenu nebo křenové pasty (Krenex), vodu podle potřeby, rostlinný olej, ocet podle chuti, kmín, 2 bobkové listy, mletý pepř a sůl
Postup: Řepu před vařením omyjeme, ale neloupeme. Vaříme ji doměkka (přibližně hodinu) ve vodě s půl lžičkou kmínu, bobkovým listem a lžičkou soli. Po vaření řepu oloupeme a najemno nastrouháme. Necháme na cedníku okapat, případně z ní vytlačíme rukou přebytečnou šťávu. Nastrouhanou řepu smícháme s tvarohem, přidáme olej 1-2 lžíce, strouhaný křen, pár kapek octa a dochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů