Pomerančová pěna se skořicí
Publikováno 19.06.2018 v 10:59 v kategorii Moučníky, přečteno: 23x
Seznam přísad: 4 plátek želatina, 3 ks vejce (žloutek zvlášť a bílek zvlášť), 4 lžíce krupicový cukr, 1 lžíce nastrouhaná kůra z chemicky neošetřeného (bio) pomeranče, 1/4 l pomerančová šťáva, 1/2 ks pokrájený pomeranč, vanilkový cukr na ozdobu, mletá skořice na ozdobu
Postup přípravy: Plátky želatiny dáme nejprve nabobtnat podle návodu na obalu do trošky vlažné vody. Mezitím si ušleháme žloutky s cukrem, jemně nastrouhanou pomerančovou kůrou a několika lžícemi pomerančové šťávy. Nabobtnanou želatinu rozpustíme v další trošce vroucí pomerančové šťávy a spolu se zbylou pomerančovou šťávou smícháme s našlehanými žloutky. Na závěr si vyšleháme sníh z bílků a jemně jej vmícháme do připraveného krému. Rozdělíme do mističek a dáme ztuhnout do ledničky. Před podáváním ozdobíme pokrájenými kousky pomeranče, posypeme jemně mletou skořicí a vanilkovým cukrem. Vyzkoušejte například v kombinaci s pomerančovým kakaem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů