Recepty z rájePřes 1000 receptů

Pomerančové sušenky

Publikováno 08.10.2019 v 10:22 v kategorii Sušenky, přečteno: 35x

Ingredience: 75 g másla (změklého), 110 g krupicového cukru, 1 lžička vanilkového extraktu, 115 g tekutého medu, 1 žloutek, 225 g hladké mouky + navíc na podsypání, špetka soli, 2 lžičky kukuřičného škrobu, 1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva, 1/4 lžičky jedlé sody, 2 lžíce pomerančového likéru Grand Marnier, 50 g kandované pomerančové kůry, nakrájené na kousky

Postup: Máslo, 55 g cukru a vanilku zhruba 5–6 minut šlehejte, dokud nebude směs světlá a nadýchaná. Přidejte med, žloutek, mouku, sůl, škrob, kypřicí prášek, sodu a pomerančový likér a na nízké otáčky propracovávejte, dokud se těsto nespojí. Na plech rozložte arch pečicího papíru, přendejte na něj těsto, zaprašte moukou, přikryjte druhým archem papíru a přes něj roztlačte či rozválejte těsto na plát o síle 4–5 mm. Celý plát potom uložte na 30 minut do mrazáku. Troubu vyhřejte na 160°C. Po vychlazení vrchní papír stáhněte, posypte plát kandovanou pomerančovou kůrou a válečkem či dlaněmi ji lehce vtlačte do těsta. Posypte zbytkem cukru a pečte 16–18 minut dozlatova. Nechte lehce zchladnout a poté plát ostrým nožem rozkrájejte na kosočtverce a nechte zcela vychladnout.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?