Pomerančovo-rajčatová polévka
Publikováno 19.05.2020 v 18:11 v kategorii Polévky, přečteno: 57x
Suroviny:2 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 jarní cibulka, 2-3 cm zázvoru, špetka skořice, špetka muškátového oříšku, 500 m l rajčatového pyré, 500 ml čerstvé pomerančové šťávy, asi 200 ml vody, kůra z ½ citronu, snítka rozmarýnu, sůl a mletý pepř, 1-2 lžíce třtinového cukru, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce petrželky
Postup:V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm najemno nakrájenou cibulku, nakrájený česnek a pokrájený zázvor. Opékáme asi 2-3 minuty, zalijeme rajčatovým pyré, přilijeme pomerančovou šťávu a dolijeme vodou. Ochutíme skořicí, muškátovým oříškem, solí, pepřem a uvedeme do varu. Vaříme asi 10 minut, přidáme citronovou kůru a najemno nakrájený rozmarýn. Polévku ještě chvíli povaříme, odstavíme z ohně a rozmixujeme dohladka. Nakonec dochutíme citronovou šťávou a cukrem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů