Pórek zapečený s houbami
Publikováno 15.06.2018 v 13:31 v kategorii Ostatní, přečteno: 25x
Ingredience: 3 ks pórku, 600g hub - očištěné, nakrájené na plátky, 140g anglické slaniny - nebo šunky, 5 ks vajec, 300 ml smetany ke šlehání, 100 ml mléka, 1 lžička kukuřičného škrobu, 80g parmezánu – strouhaného, 80g strouhaného eidamu, 1 lžička sušeného tymiánu, 3 špetky soli, 3 špetky mletého černého pepře
Na vymazání: 1 lžíce másla
Postup přípravy: V pánvi orestujte na kostičky nakrájenou slaninu, nebo šunku. Přidejte na kolečka pokrájený pórek, použijte bílou část a jen kousek zelené, jemně osolte, opepřete a míchejte 2-3 minuty. Smíchejte vejce, mléko, smetanu, tymián, nastrouhané sýry a kukuřičný škrob. Předehřejte troubu na 180 °C. Do máslem vymazané zapékací misky nasypte polovinu připraveného pórku. Na pórek uložte plátky hub, jemně je osolte a opepřete a posypte je zbývajícím pórkem. Vše zalijte smetanou se sýrem a vejci. Pečte v předehřáté troubě 45 minut.
Komentáře
Celkem 0 komentářů