Potopený štrúdl
Publikováno 19.06.2018 v 10:58 v kategorii Záviny a štrůdly, přečteno: 27x
Těsto: 400 g hladké mouky, 2 vejce, 250 g stoprocentního tuku, 200 ml vlažného mléka, 2 lžíce octu
nádivka: jablka, ořechy, strouhanka, máslo
Postup: Do mouky nastrouháme tuk, vejce rozkvedláme s mlékem, přidáme ocet a vypracujeme na těsto (zpočátku dost lepí). Jakmile je hotové, dáme ho do větší misky plné studené vody tak, aby bylo zcela ponořené. Mezitím nakrájíme jablka, opražíme na másle strouhanku, připravíme si ořechy a plech s pečícím papírem. Po dvou hodinách těsto z vody vyndáme, osušíme a rozdělíme na 4 díly. Každý podsypeme trochou mouky a rozválíme na placku. Posypeme strouhankou, jablky, ořechy, cukrem a skořicí a zavineme. Troubu předehřejeme na 210 stupňů, závin poté pečeme na 180 dorůžova. Vychladlý závin pocukrujeme a rozkrájíme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů