Recepty z rájePřes 1000 receptů

Potopený štrúdl

Publikováno 19.06.2018 v 10:58 v kategorii Záviny a štrůdly, přečteno: 27x

Těsto: 400 g hladké mouky, 2 vejce, 250 g stoprocentního tuku, 200 ml vlažného mléka, 2 lžíce octu

nádivka: jablka, ořechy, strouhanka, máslo

Postup: Do mouky nastrouháme tuk, vejce rozkvedláme s mlékem, přidáme ocet a vypracujeme na těsto (zpočátku dost lepí). Jakmile je hotové, dáme ho do větší misky plné studené vody tak, aby bylo zcela ponořené. Mezitím nakrájíme jablka, opražíme na másle strouhanku, připravíme si ořechy a plech s pečícím papírem. Po dvou hodinách těsto z vody vyndáme, osušíme a rozdělíme na 4 díly. Každý podsypeme trochou mouky a rozválíme na placku. Posypeme strouhankou, jablky, ořechy, cukrem a skořicí a zavineme. Troubu předehřejeme na 210 stupňů, závin poté pečeme na 180 dorůžova. Vychladlý závin pocukrujeme a rozkrájíme.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?