Povidloň
Publikováno 19.06.2018 v 10:56 v kategorii Moučníky, přečteno: 26x
Suroviny: Těsto: voda 500 ml, máslo 100 g, špetka soli, hladká mouka 200 g, vejce 5 ks
Náplň: tvaroh 750 g, vanilkový cukr 3 sáčky, smetana ke šlehání (33 % tuku) 600 ml, ztužovač šlehačky 2 sáčky, povidla 250 g, tuzemský rum 50 ml, cukr moučka na posypání
Postup: V hrnci přiveďte k varu vodu s máslem a solí, potom vmíchejte mouku. Hmotu za stálého míchaní́ restujte tak dlouho, až se přestane přichytávat k hrnci. Do vychladlého těsta postupně zašlehejte vejce. Těsto rozdělte na poloviny a každou polovinu rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C a na její dno položte kastrůlek s horkou vodou. Těsto pečte asi 20 minut. Důležité je v průběhu pečení troubu neotvírat. Po upečení pláty nechte vychladnout. Tvaroh vyšlehejte se smetanou, vanilkovým cukrem a ztužovačem šlehačky. Povidla smíchejte s rumem. Na jeden plát rozetřete povidla, na ta naneste tvarohovou náplň. Druhý plát rozkrájejte na čtverce a poskládejte navrch. Díky tomu se bude, vychladlý dezert, lépe krájet. Povrch poprašte moučkovým cukrem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů