Povidlová omáčka s uzeným
Publikováno 11.06.2018 v 09:50 v kategorii Omáčky, přečteno: 28x
Ingredience: 2 lžíce máslo, 2 lžíce hladká mouka, 200 g povidla, trocha skořice, trocha strouhaného perníku, cukr podle chuti, sůl podle potřeby, 1 citron, 1 uzené vepřové koleno, bramborový knedlík
Postup: Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vodou a vmícháme povidla. Přidáme citronovou kůru a skořici. Pro zvýraznění chuti přidáme také trochu nastrouhaného perníku. Povaříme asi 15 minut, přisladíme, přisolíme podle chuti a přidáme pár kapek citronové šťávy. Podáváme s uzeným masem a bramborovým knedlíkem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů