Pravý debrecínský guláš s houbami
Publikováno 12.06.2018 v 07:33 v kategorii Hovězí, přečteno: 45x
Ingredience: 250 gramů debrecínské klobásy (paprikové), 1 kuliček středně velká červená cibule, 1 ks středně velká mrkev, 1 ks středně velká petržel, 1/4 kusů celeru, 2 kusy středně velké brambory, 150 g čerstvých hub (žampiónů), 2 kalíšky Knorr Bohatý bujon hovězí, 3 stroužky česneku, 2 lžičky mletého kmínu, 2 lžičky mleté sladké papriky, 3 lžíce oleje, 300 g hovězí kližky
Příprava: Na rozpáleném oleji orestujte jemně nakrájenou cibulku dozlatova. Přidejte na kostky nakrájenou kližku, nechte maso zatáhnout, přimíchejte mletou papriku, česnek a zalijte do poloviny výšky masa hovězím vývarem. Duste, až bude maso poloměkké, v případě potřeby dolévejte připraveným vývarem. Pak vmíchejte nakrájenou kořenovou zeleninu a duste dalších 15-20 minut, přidejte nakrájené brambory a duste, až budou měkké. Mezitím si nakrájejte klobásu na půlkolečka a bez přidávaného tuku opečte na pánvi. Houby pokrájejte na kousky, přidejte ke klobáse a společně opékejte asi ještě 3-4 minuty. Poté přidejte do polévky a společně ještě zhruba 10 minut duste. V případě potřeby dosolte.
Komentáře
Celkem 0 komentářů