Překvapení v těstíčku
Publikováno 19.06.2018 v 10:53 v kategorii Moučníky, přečteno: 23x
Ingredience: 400 g pevných jahod, 4 větší vejce, 70 g cukru krupice, 60 g hladké mouky, špetka soli, dle potřeby olej na smažení, několik lžic tekutého medu nebo karamelové omáčky
Postup:Jahody omyjeme, stopky otrháme a plody osušíme papírovou utěrkou. Žloutky utřeme za postupného přidávání cukru do pěny. Do směsi vmícháme mouku. Bílky ušleháme se solí do tuhého sněhu, který opatrně vmícháme do těsta. V kastrůlku rozehřejeme dostatečné množství oleje. Jahody namáčíme do těsta a ihned smažíme v oleji dozlatova. Smažené ovoce osušíme papírovou utěrkou. Přeléváme medem či omáčkou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů