Prokládaná krkovice
Publikováno 15.06.2018 v 07:29 v kategorii Vepřové, přečteno: 58x
Suroviny:1 kg vepřové krkovice vcelku,250 g anglické slaniny, 2 ks cibule, 3 stroužky česneku, dle chuti sůl
Postup:Krkovici nakrájíme na asi 2 cm plátky, ale nedokrojíme až do konce, aby nám maso zůstalo vcelku. Každý plátek masa osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a proložíme slaninou a cibulí. Maso svážeme, zabalíme do folie a necháme uležet do druhého dne. V kastrolu rozpustíme lžíci sádla a maso ze všech stran opečeme. Kastrol s masem přendáme do trouby a pečeme při 160 °C asi 1,5 hodiny. Pak troubu vypneme a necháme maso ještě "dojít". Podáváme s kaší a zeleninou nebo se zelím a knedlíky.
Komentáře
Celkem 0 komentářů