Provensálská kuřecí ňamka
Publikováno 12.06.2018 v 10:00 v kategorii Kuřecí, přečteno: 17x
Suroviny: 1 kg kuřecích řízků (lepší stehenní), Marináda: provensálské koření (asi 1/2 sáčku), olej, plnotučná hořčice, sójová omáčka, 3 stroužky česneku rozmačkat, pepř, sůl, Na směs:200 g anglické slaniny, 1/2 kg kuřecích jater, 1 cibule, 4 stroužky česneku, trošku červeného vína, sůl, pepř, rozmarýn
Postup: Nejlépe den předem si naložíme řízky do marinády (ale stačí i dvě hodinky). Masíčko osmažíme na oleji, necháme v teple (trouba). Na stejné pánvi osmažíme anglickou slaninu, přidáme pokrájená jatýrka, cibuli a česnek na plátky, rozmarýn, osolíme, opepříme, podlijeme troškou červeného vína, necháme vydusit (asi 1/4 hodiny). Na talíř dáme hranolky (příp. jinou přílohu), na ně masíčko, na něj navrstvíme směs slaniny a jater.
Komentáře
Celkem 0 komentářů