Provensálský losos s bramborami a cherry rajčátky
Publikováno 21.08.2018 v 11:10 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 38x
Suroviny: cherry rajčátka (nejlépe směs různých barev) 185 g, olivový olej 2 lžíce + 2 lžičky, mořská sůl a čerstvě namletý pepř, filety z divokého lososa ze střední části ryby 4 ks (každý o váze asi 185 g), nasekaný čerstvý rozmarýn 2 lžíce, nasekaný čerstvý estragon 2 lžíce, co nejmenší brambůrky ve slupce 500 g, hladkolistá petržel nasekaná 1 lžíce, čerstvá citronová šťáva 1 lžíce
Postup:Předehřejte troubu na 230 ºC. Vyložte plech pečicím papírem. V malé misce smíchejte cherry rajčátka a 1 čajovou lžičku oleje a osolte je a opepřete. Potřete lososa 1 čajovou lžičkou oleje a okořeňte rozmarýnem, estragonem, solí a pepřem. Dejte stranou. Brambory podélně přepulte. Ty větší potom překrojte znovu tak, aby byly všechny kusy přibližně stejně veliké. V míse brambory smíchejte se 2 polévkovými lžícemi oleje. Potom je na připravený plech naskládejte rozkrojenou stranou směrem dolů a osolte je a opepřete. Pečte 8 minut a pak brambory zamíchejte. Přidejte na plech rajčata a lososa a pokračujte v pečení, dokud brambory nepůjdou lehce propíchnout vidličkou, rajčata nebudou praskat a losos nebude dostatečně propečený. To bude trvat asi ještě 8–10 minut. Nakonec zeleninu posypte petrželkou a lososa přelijte citronovou šťávou. Ihned podávejte.
Komentáře
Celkem 0 komentářů