Psaníčka s jatýrky a hráškem
Publikováno 12.06.2018 v 09:59 v kategorii Kuřecí, přečteno: 23x
Ingredience:2 lžíce olej, 50 g anglická slanina, 1 cibule, 2 stroužky česnek, 500 g kuřecí játra, trocha tymiánu, sůl podle chuti, 1 lžíce chilli sweet omáčka, 4 vrchovaté lžíce mražený hrášek, hladká mouka na vál, 1 listové těsto (450 g), 1 vejce, celý kmín
Postup:V pánvi rozehřejeme olej, přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, krátce opečeme a po chvíli přisypeme najemno pokrájenou cibuli s česnekem. Necháme zesklovatět, přidáme kousky jater, ochutíme tymiánem, solí a chilli omáčkou. Restujeme přibližně 25 minut. Potom játra trochu rozmačkáme vidličkou a přimícháme také hrášek. Asi po 5 minutách odstavíme pánev ze sporáku a vše necháme trochu zchladnout.Vál poprášíme moukou, listové těsto rozdělíme na 6 stejných dílů. Každý rozválíme do tvaru čtverce a úhlopříčně rozkrojíme. Tím nám vznikne 12 trojúhelníků.Trojúhelníky po obvodu potřeme rozšlehaným vejcem a do středu každého dáme trochu játrové směsi.Každý trojúhelník položíme nejdelší stranou k sobě, postupně přeložíme cíp z lévé strany vpravo a z pravé strany vlevo. Na závěr přeložíme do tvaru „psaníčka“. Hotové balíčky poskládáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme zbytkem rozšlehaného vejce, posypeme kmínem a tymiánem a pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C asi 40–50 minut pěkně dozlatova.
Komentáře
Celkem 0 komentářů