Psaníčka s jatýrky a hráškem
Publikováno 27.07.2018 v 10:56 v kategorii Kuřecí, přečteno: 18x
Suroviny: 2 lžíce oleje, 50 g anglické slaniny, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 500g kuřecích jater, trocha tymiánu, sůl podle chuti, 1 lžíce chilli sweet omáčky, 4 vrchovaté mraženého hrášku, hladká mouka na vál, 1 listové těsto, 1 vejce, celý kmín
Postup:V pánvi rozehřejeme olej, přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, krátce opečeme a po chvíli přisypeme najemno nakrájenou cibuli s česnekem. Necháme zesklovatět, přidáme kousky jater, ochutíme tymiánem, solí a chilli omáčkou. Restujeme přibližně 25 minut. Potom játra trochu rozmačkáme vidličkou a přimícháme také hrášek. Asi po 5 minutách odstavíme pánev ze sporáku a vše necháme trochu zchladnout. Vál poprášíme moukou, listové těsto rozdělíme na 6 stejných dílů. Každý rozválíme do tvaru čtverce a úhlopříčně rozkrojíme. Tím nám vznikne 12 trojúhelníků. Trojúhelníky po obvodu potřeme rozšlehaným vejcem a do středu každého dáme trochu játrové směsi. Každý trojúhelník položíme nejdelší stranou k sobě, postupně přeložíme cíp z levé strany vpravo a z pravé strany vlevo. Na závěr přeložíme do tvaru „psaníčka“. Hotové balíčky poskládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme zbytkem rozšlehaného vejce, posypeme kmínem a tymiánem a pečeme v troubě vyhřáté na 175°C asi 40-50 minut pěkně dozlatova.
Komentáře
Celkem 0 komentářů